Пятница, 29.03.2024
Мафия Клуб: Закрытый клуб
Меню сайта
Категории раздела
Просування сайту [18]
Мини-чат
500
Наш опрос
Затрудняет работу
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ранжируванням в застосуванні до пошукових систем називають сортування сайтів в пошуковій видачі. Як правило, існує безліч факторів для ранжирування, серед яких можна відзначити рейтинг сайту, кількість і якість зовнішніх посилань, релевантність тексту до пошукового запиту і багато інших, на підставі яких пошукова система формує список сайтів в пошуковій видачі.

Ранжирування сайту в пошуковій видачі залежить від безлічі факторів. Алгоритм ранжирування того чи іншого пошукача змінюється в процесі його функціонування.

Зокрема, один з механізмів ранжирування — це так зване посилальне ранжування, фактично представляє собою перенесення механізму підрахунку індексу цитування світу з наукових публікацій у всесвітню павутину (індекс цитування веб-сайтів). Цей вид ранжирування використовується всіма великими пошуковими системами.

На сьогодні ранжування сайтів формується виходячи з корисності користувачам сайту. Тобто крім використання прийомом ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 370 | Добавил: GBV | Дата: 15.07.2015 | Комментарии (0)

Сторінка результатів пошуку (англ. Search engine results page, SERP) або пошукова видача — веб-сторінка, що генерується пошуковою системою у відповідь на пошуковий запит користувача.

На сторінці результатів пошуку в сучасних пошукових системах можна виділити кілька областей:

органічні пошукові результати — основна частина видачі;

контекстні оголошення (платні посилання) — невеликі фрагменти тексту, які розміщуються в результатах пошуку на платній основі. Це один з основних способів монетизації для пошукової системи;

шорткаты (one-box'и, колдунщики тощо) — область перед основними результатами пошуку, де може бути поміщений готовий відповідь на запит, корисна інформація чи посилання, або запропоновано виправлення помилок у запиті;

пов'язані запити — переформулювання і уточнення введеного запиту, схожі на нього запити;
елементи керування:

поле введення пошукового запиту, можливість автом ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 353 | Добавил: GBV | Дата: 15.07.2015 | Комментарии (0)

Цілісність інформації (також цілісність даних) — термін в інформатиці (криптографії, теорії телекомунікацій, теорії інформаційної безпеки), що означає, що дані не були змінені при виконанні якої-небудь операції над ними, будь то передача, зберігання і відображення.

В телекомунікації цілісність даних часто перевіряють, використовуючи хеш-суму повідомлення, обчислену алгоритмом MAC (англ. message authentication code).

У криптографії та інформаційної безпеки цілісність даних (у широкому розумінні) — це збереження даних в тому вигляді, в якому вони були створені. Приклади порушень цілісності даних:

спроба зловмисника змінити номер запису в банківській транзакції, або спроба підробки документа;

випадкове зміна інформації при передачі або при несправній роботі жорсткого диска;

спотворення фактів засобами масової інформації з метою маніпуляції громадською думкою.

У теорії баз даних, цілісність даних означає коректність даних та ї ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 1053 | Добавил: GBV | Дата: 15.07.2015 | Комментарии (0)

FTP (англ. File Transfer Protocol — протокол передачі файлів) — це стандартний протокол, призначений для передачі файлів по протоколу TCP мереж (наприклад, Інтернет). Використовує 21е порт. FTP часто використовується для завантаження веб-сторінок та інших документів з приватного пристрою розробки на відкриті сервера хостингу.

Протокол побудований на архітектурі «клієнт-сервер» і використовують різні мережеві з'єднання для передачі команд і даних між клієнтом і сервером. Користувачі FTP можуть пройти аутентифікацію, передаючи логін і пароль, відкритим текстом, або ж, якщо це дозволено на сервері, можуть підключитися анонімно. Можна використовувати протокол SSH для безпечної передачі, приховує (шифрувальної) логін і пароль, а також шифрувальної вміст.

Перші клієнтські FTP-програми були інтерактивними інструментами командного рядка, які реалізують стандартні команди і синтаксис. Графічні інтерфейси з тих пір були розроблені для багатьох використовуються ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 712 | Добавил: GBV | Дата: 15.07.2015 | Комментарии (0)

Пошукова система (англ. search engine) — це комп'ютерна система, призначена для пошуку інформації. Одне з найбільш відомих застосувань пошукових систем — веб-сервіси для пошуку текстової або графічної інформації у Всесвітній павутині. Існують також системи, здатні шукати файли на FTP-серверах, товари в інтернет-магазинах, інформацію в групах новин Usenet.

Для пошуку інформації за допомогою пошукової системи користувач формулює пошуковий запит. Робота пошукової системи полягає в тому, щоб за запитом користувача знайти документи, що містять зазначені ключові слова, або слова, пов'язані з ключовими словами. При цьому пошукова система генерує сторінку результатів пошуку. Така пошукова видача може містити різні типи результатів, наприклад: веб-сторінки, зображення, звукові файли. Деякі пошукові системи також отримують інформацію з відповідних баз даних і каталогів ресурсів в Інтернеті.

Пошукова система тим краще, чим більше документів, релевантних запиту ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 448 | Добавил: GBV | Дата: 15.07.2015 | Комментарии (0)

Консорціум Всесвітньої павутини (англ. World Wide Web Consortium, W3C) — організація, яка розробляє та впроваджує технологічні стандарти для Всесвітньої павутини. Консорціум очолює сер Тімоті Джон Бернерс-Лі, автор безлічі розробок в області інформаційних технологій.

W3C розробляє для Інтернету єдині принципи і стандарти (звані «рекомендаціями», англ. W3C Recommendations), які потім впроваджуються виробниками програм і обладнання. Таким чином досягається сумісність між програмними продуктами та апаратурою різних компаній, що робить Всесвітню мережу більш досконалою, універсальною і зручною.
Місія W3C: «Повністю розкрити потенціал Всесвітньої павутини, шляхом створення протоколів і принципів, що гарантують довгострокове розвиток Мережі».

Більш конкретна мета W3C — допомогти комп'ютерним програмам досягти здатності до взаємодії в Мережі (т. зв. «мережева інтероперабельність», англ. Web interoperability). Застосування єдиних стандартів в Мереж ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 376 | Добавил: GBV | Дата: 15.07.2015 | Комментарии (0)

Метадані, в загальному випадку, це:

Метадані — це субканальная інформація про використовуваних даних.
Структуровані дані, що представляють собою характеристики описуваних сутностей для цілей їх ідентифікації, пошуку, оцінки, управління ними.
набір допустимих структурованих описів, які доступні в явному вигляді і призначення яких може допомогти знайти об'єкт. Термін використовується в контексті пошуку об'єктів, природ, ресурсів.

Дані з більш загальної формальної системи, що описує задану систему даних.
Інформація про міститься на веб-сторінці інформації (творця тощо). Приклад: Ім'я автора правки в тексті.

Цей термін у широкому сенсі слова використовується для будь-якої інформації про даних: імена таблиць, колонок в таблиці в реляційних базах даних, номер версії у файлі програми (тобто як інформативна частина в бінарному файлі) і т. п.

Структуровані у вигляді ієрархії метадані більш правильно називати онтологією або схемою мета ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 515 | Добавил: GBV | Дата: 14.07.2015 | Комментарии (0)

Метатеги (англ. meta tags) — (X)HTML-теги, призначені для надання структурованих метаданих про веб-сторінці. Як правило, вказуються в заголовку (X)HTML-документа. Елемент meta приймає як мінімум чотири атрибути: content, http-equiv, name і scheme. З них обов'язковий тільки атрибут content і виключення тег revisit.

Один з варіантів застосування тега meta — вказівка HTTP-заголовків, які повинні бути відправлені клієнту до відправки самої веб-сторінки. Наприклад:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" />

Така запис вказує, що сторінка повинна бути відправлена разом з HTTP-заголовком Content-Type: text/html. Такий заголовок вказує браузеру або іншій програмі тип відправляється документа. Тим не менш, незважаючи на те, що спочатку передбачалося, що веб-сервери будуть зчитувати метатеги всередині надсилаються клієнту веб-сторінок, і формувати HTTP-заголовки залежно від їхнього вмісту, на практиці це не реалізовано в найбіль ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 331 | Добавил: GBV | Дата: 14.07.2015 | Комментарии (0)

Рейтинг Mail.ru — система веб-аналітики, що збирає дані про відвідувачів веб-сайтів і їх пристроях. Встановлена на 850 000 сайтів, щодня заміряє статистику відвідувань більше 90 млн унікальних відвідувачів. Належить компанії Mail.ru Group.

Рейтинг Mail.ru дозволяє власникам сайтів оцінити показники відвідуваності своїх ресурсів, подивитися соціально-демографічні та технологічні характеристики аудиторії і будувати аналітичні звіти по цим даним.

Збір даних про відвідуваних веб-ресурсах дозволяє формувати рейтинг популярних сайтів за категоріями витримує рекордні навантаження і вимірювати інтернет-активність користувачів сайтів.

Сторонні користувачі можуть оцінити або порівняти різні сайти за показниками відвідуваності і популярності (наприклад, при виборі партнера або рекламного носія).
Категория: Просування сайту | Просмотров: 332 | Добавил: GBV | Дата: 14.07.2015 | Комментарии (0)

Rambler's Top100 — рейтингова система, підтримувана інтернет-холдинг Rambler Media Group. Сервіс реалізований на спеціальному програмному забезпеченні. Користувачам сервісу надається можливість мати докладну статистику веб-сайту за останню добу, а також динаміку відвідувань веб-сайту за два останніх місяці.

Дати можливість власникам власних сторінок, які не є веб-майстрами, швидко і точно визначити кількість візитів на їх сторінки, надати їм можливість аналізувати свою статистику.

Залучити власників великих серверів для порівняльної оцінки їх популярності. Дане порівняння буде коректним так як всі лічильники працюють за одним і тим же алгоритмом для всіх зареєстрованих сайтів.

Дати можливість рекламодавцям оцінити трафік їх потенційних партнерів для прийняття рішення про доцільність розміщення реклами.

Система реєструє наступні параметри:

Загальна кількість відвідувань на сторінки.

Денне, 7 - й 30-ти денний кількіст ... Читать дальше »
Категория: Просування сайту | Просмотров: 356 | Добавил: GBV | Дата: 14.07.2015 | Комментарии (0)

1 2 3 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Copyright Mafiaclub.at.ua © 2024