Четверг, 25.04.2024
Мафия Клуб: Закрытый клуб
Меню сайта
Категории раздела
Просування сайту [18]
Мини-чат
500
Наш опрос
Затрудняет работу
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июль » 15 » W3C
08:29
W3C
Консорціум Всесвітньої павутини (англ. World Wide Web Consortium, W3C) — організація, яка розробляє та впроваджує технологічні стандарти для Всесвітньої павутини. Консорціум очолює сер Тімоті Джон Бернерс-Лі, автор безлічі розробок в області інформаційних технологій.

W3C розробляє для Інтернету єдині принципи і стандарти (звані «рекомендаціями», англ. W3C Recommendations), які потім впроваджуються виробниками програм і обладнання. Таким чином досягається сумісність між програмними продуктами та апаратурою різних компаній, що робить Всесвітню мережу більш досконалою, універсальною і зручною.
Місія W3C: «Повністю розкрити потенціал Всесвітньої павутини, шляхом створення протоколів і принципів, що гарантують довгострокове розвиток Мережі».

Більш конкретна мета W3C — допомогти комп'ютерним програмам досягти здатності до взаємодії в Мережі (т. зв. «мережева інтероперабельність», англ. Web interoperability). Застосування єдиних стандартів в Мережі — це ключовий крок для досягнення такої взаємодії.

Дві інші найважливіші завдання консорціуму — забезпечити повну «інтернаціоналізацію Мережі» і зробити Мережу доступною для людей з обмеженими можливостями. Для вирішення першого завдання консорціум активно співпрацює з організацією «Юнікод» (англ. Unicode) і рядом інших робочих груп, що займаються міжнародним співробітництвом в Інтернеті і мовними технологіями. Для вирішення другого завдання консорціум не тільки співпрацює з організаціями відповідного профілю, але і розробив свої власні рекомендації, які зараз активно набирають популярність.

Рекомендації консорціуму Всесвітньої павутини відкриті, то є не захищені патентами і можуть впроваджуватися будь-якою людиною без всяких фінансових відрахувань консорціуму. На відміну від інших організацій, які займаються розробкою стандартів для Інтернету, консорціум Всесвітньої павутини не має програм сертифікації на відповідність рекомендаціям консорціуму) і не планує їх вводити, тому рекомендації W3C отримали набагато більше поширення, ніж стандарти будь-яких інших організацій. У той же час, через відсутність сертифікації багато виробники слідують рекомендаціям лише частково. Рекомендації консорціуму побудовані таким чином, що часткове впровадження не порушує загальних стандартів. Деякі популярні рекомендації мають кілька ступенів впровадження — кому як зручніше. Ступінь впровадження — це нове слово в мережевих стандартах, яке принесло консорціуму Всесвітньої павутини і його рекомендаціям заслужену популярність.

Рекомендації W3C найчастіше добре опрацьовані і деталізовані. З іншого боку, більшість рекомендацій доступні для будь-яких категорій користувачів — від експертів-програмістів до початківців веб-майстрів. Крім технічних специфікацій, Консорціум також публікує багато настанов і порад, що полегшують впровадження рекомендацій. За останній час W3C провів величезну роботу по популяризації своїх стандартів, особливо в Європі.

Будь стандарт W3C проходить 5 стадій погодження:


Чернетка специфікації (англ. Draft);

Робочий проект (англ. Working Draft);

Останнє скликання (англ. Last Call);

Можлива рекомендація (англ. Candidate Recommendation);

Запропонована рекомендація (англ. Proposed Recommendation);

і лише після цього офіційно стає рекомендацією W3C.

Рекомендації можуть час від часу оновлюватися. До рекомендацій публікуються повідомлення про виявилися помилки і неточності (англ. errata). Коли накопичується достатній запас виявлених помилок, виходить нова, виправлена і допрацьована редакція (англ. edition) рекомендації (наприклад, «редакція 1.1»). У виняткових випадках вся рекомендація може бути відкликана консорціумом для переробки.

Для зручності користувачів консорціумом створені спеціальні програми-валідатори (англ. Online Validation Service), які доступні по Мережі і можуть за кілька секунд перевірити документи на відповідність популярним рекомендацій W3C. Консорціумом також створено багато інші утиліти для полегшення роботи веб-майстрів і програмістів. Більшість утиліт — це вільні програми, всі вони безкоштовні. Останнім часом, слідуючи світовим тенденціям, консорціум в цілому набагато більше уваги приділяє проектів з відкритим вихідним кодом.
Категория: Просування сайту | Просмотров: 378 | Добавил: GBV | Теги: W3C | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
lign="center">


Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Copyright Mafiaclub.at.ua © 2024