Суббота, 27.04.2024
Мафия Клуб: Закрытый клуб
Меню сайта
Категории раздела
Просування сайту [18]
Мини-чат
500
Наш опрос
Вы читаете наши новости
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июль » 14 » Пошукова оптимізація
23:19
Пошукова оптимізація
Пошукова оптимізація (англ. search engine optimization, SEO) — комплекс заходів для підняття позицій сайту в результатах видачі пошукових систем по визначеним запитам користувачів з метою просування сайту. Зазвичай, чим вище позиція сайту в результатах пошуку, тим більше зацікавлених відвідувачів переходить на нього з пошукових систем. При аналізі ефективності пошукової оптимізації оцінюється вартість цільового відвідувача з урахуванням часу виведення сайту на зазначені позиції і конверсії сайту.

Пошукові системи враховують безліч параметри сайту при обчисленні його релевантності (ступені відповідності введеному запиту):
щільність ключових слів (складні алгоритми сучасних пошукових систем дозволяють проводити семантичний аналіз тексту, щоб відсіяти пошуковий спам, в якому ключове слово зустрічається дуже часто (терм. сленг «нудота»)).
індекс цитування сайту (ІЦ), який залежить від кількості і авторитетності веб-ресурсів, які посилаються на даний сайт; багатьма пошукачами не враховуються взаємні посилання (один на одного). Часто також важливо, щоб посилання були з сайтів тієї ж тематики, що і оптимізується сайт — тематичний індекс цитування (тіц) .

Всі фактори, що впливають на положення сайту у видачі пошукової системи, можна розбити на зовнішні і внутрішні. До внутрішньої оптимізації (стосується виключно внутрішньої системи сайту) — відноситься робота, спрямована на загальне підвищення якості сайту, користі, яку він приносить відвідувачу. Сюди можна віднести роботу над структурою проекту, над полегшенням сприйняття контенту і безпосередньо над якістю цього контенту. Значення загальної кількості таких факторів у більшості джерел коливається в районі 200. Функціональний підхід до пошукової оптимізації, спрямований на підгонку певних факторів до їх цільовим значенням, відійшов у минуле у зв'язку з ускладненням алгоритмів пошукових систем — вартість «балансування» десятків факторів багаторазово перевищує вартість створення якісного ресурсу.

Зовнішні чинники поділяються на статичні і динамічні:

Статичні зовнішні фактори визначають релевантність сайту на підставі цитування його зовнішніми веб-ресурсами, а також їх авторитетності незалежно від тексту цитування.

Динамічні зовнішні фактори визначають релевантність сайту на підставі цитування його зовнішніми веб-ресурсами і їх авторитетності в залежності від тексту цитування.

Методи зовнішньої пошукової оптимізації:

Реєстрація в самостійних каталогах. Вона може здійснюватися вручну або за допомогою спеціальних ресурсів;

Реєстрація в каталогах пошукових систем таких як: Яндекс.каталог, Рамблер Top 100, каталог DMOZ (AOL), каталог Апорту, каталог Mail.ru каталог Yahoo і інші;
Обмін посиланнями. Існують кілька способів обміну — прямий, кільцевий, односторонній (купівля посилань);

Розміщення статей;

Соціальні мережі;

Прес-релізи;

Створення і ведення блогів.

Особа, що проводить роботу по оптимізації веб-сайтів, називається оптимізатор.

Існують різні SEO-сервіси, що дозволяють полегшити працю оптимізаторів і дати власникам сайтів можливість просувати їх самостійно.

До факторів, що знижує рейтинг сайту, відносяться:

неунікальний контент (статті, новини і т. д.);

технології, які пошукові машини розглядають як спам;

надмірне число зовнішніх посилань;

накрутки поведінкових факторів;

Методи оптимізації можна розділити на три класи у відповідність з їх кольором (білий, сірий і чорний), проте останні події в світі пошукових систем дають зрозуміти, що цей поділ досить умовно — будь-яка маніпуляція певними параметрами сайту може бути розцінена пошукачем як вкрай небажаний вплив на його результати. Так, будь-яка спроба маніпулювання пошуковими результатами прямо заборонена в ліцензії на використання пошукової системи «Яндекс». «Білі» оптимізатори і маркетологи користуються рекомендаціями Яндекса по створенню «хороших» сайтів. Таким чином, просувають сайт, не порушуючи правил пошукових систем.
Категория: Просування сайту | Просмотров: 312 | Добавил: GBV | Теги: Пошукова оптимізація | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
lign="center">


Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Copyright Mafiaclub.at.ua © 2024