Воскресенье, 28.04.2024
Мафия Клуб: Закрытый клуб
Меню сайта
Категории раздела
Просування сайту [18]
Мини-чат
500
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 1
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июль » 14 » Хмарне сховище даних
23:22
Хмарне сховище даних
Хмарне сховище даних (англ. cloud storage) — модель онлайн-сховища, в якому дані зберігаються на численних розподілених у мережі серверах, що надаються в користування клієнтам, в основному, третьою стороною. На відміну від моделі зберігання даних на власних виділених серверах, придбаних або орендованих спеціально для подібних цілей, кількість або якась внутрішня структура серверів клієнту, в загальному випадку, не видно. Дані зберігаються й обробляються у так званій хмарі, яке являє собою, з точки зору клієнта, один великий віртуальний сервер. Фізично ж такі сервери можуть розташовуватися на відстані один від одного географічно, аж до розташування на різних континентах.

Клієнт платить тільки за те місце у сховищі, яке фактично використовує, але не за оренду сервера, всі ресурси якого він може і не використати.

Клієнту немає необхідності займатися придбанням, підтримкою та обслуговуванням власної інфраструктури зі зберігання даних, що, в кінцевому рахунку, зменшує загальні витрати виробництва.

Всі процедури по резервуванню та збереженню цілісності даних виробляються провайдером хмарного центру, який не втягує в цей процес клієнта.

Безпека при зберіганні і пересилання даних є одним з основних питань при роботі з хмарою, особливо щодо конфіденційних, приватних даних.
Загальна продуктивність при роботі з даними в хмарі може бути нижчою, ніж при роботі з локальними копіями даних.

Надійність, своєчасність одержання і доступність даних у хмарі дуже сильно залежить від багатьох проміжних параметрів, таких як: канали передачі даних на шляху від клієнта до хмари, надійність останньої милі, якість роботи інтернет-провайдера клієнта, доступність самого хмари в даний момент часу.

Хмарні шлюзи — технологія, яка може бути використана для більш зручного надання хмари клієнту. Приміром, з допомогою відповідного програмного забезпечення, сховище в хмарі може бути надано для клієнта як локальний диск на комп'ютері. Таким чином, робота з даними в хмарі для клієнта стає абсолютно прозорою. І при наявності гарної, швидкого зв'язку з хмарою клієнт може навіть не помічати, що працює не з локальними даними у себе на комп'ютері, а з даними, що зберігаються, можливо, за багато сотень кілометрів від нього.
Категория: Просування сайту | Просмотров: 411 | Добавил: GBV | Теги: Хмарне сховище даних | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
lign="center">


Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Copyright Mafiaclub.at.ua © 2024