Суббота, 27.04.2024
Мафия Клуб: Закрытый клуб
Меню сайта
Категории раздела
Просування сайту [18]
Мини-чат
500
Наш опрос
Вы читаете наши новости
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июль » 14 » Цільова аудиторія сайту
23:27
Цільова аудиторія сайту
Цільова аудиторія сайту, цільова відвідуваність, цільові відвідувачі сайту — група інтернет-користувачів, на яку сфокусовано зміст сайту; коло відвідувачів, зацікавлених в інформації, товарах або послугах, представлених на сайті. Цільові відвідувачі точно знають в отриманні якої інформації вони зацікавлені і який саме товар або послугу бажають придбати.

Виділення цільової аудиторії аудиторії сайту дозволяє точніше направити інформаційний або рекламне вплив і, як наслідок, веде до розвитку бізнесу (збільшення продажів товарів або послуг).

Розрізняють три основні групи цільової аудиторії сайту: відвідувачі, зацікавлені в одержанні інформації; відвідувачі, зацікавлені у виборі товару або послуги; відвідувачі, зацікавлені в придбанні товару чи послуги.

Будь-який сайт, крім власне цільової аудиторії, має також побічну аудиторію і випадкову. Побічної є частина аудиторії, яка приходить з пошуку по суміжних з семантичним ядром сайту запитам. Наприклад, ви просуваєте сторінку за запитом "ремонт коробки передач Toyota своїми руками" (і розповідаєте, як це робиться). І на ваш сайт чомусь потрапляє клієнт за запитом "ремонт коробки передач Toyota" (який шукає послуги автомеханіка). Для вас він не є цільовим, але, якщо на вашому сайті є реклама автосервісу Toyota, то це йому підійде. Те ж відноситься і до людей, які як би "автоматично" клікають на рекламу, ще не знаючи, чи потрібна їм послуга чи ні, щоб просто подивитися". Такі користувачі можуть конвертуватися в клієнтів, однак це відбувається значно рідше. Таким чином, побічна аудиторія теж є цільовою.

Випадкова аудиторія - це люди, які потрапляють на ваш сайт по різних "лівим" пошуковим запитам або посиланнях. Пошукові системи часто ставлять сторінки сайтів в ТОП по різним просторовим запитам, наприклад "як розкрутити" або "можливо" і т. п. Користувач, що прийшов на ваш сайт за таким випадковим запитом, рідко щось переглядає.

Визначення цільової аудиторії полягає в складанні примірного портрета цільового відвідувача сайту (так званого портрета клієнта).

Основні характеристики цільової аудиторії: стать, місце проживання, вік, сімейний стан, освіта, зайнятість, фінансовий статус, соціальний статус, а також спеціалізовані дані, важливі для специфіки сайту.

Для отримання даних, що становлять портрет цільового відвідувача, використовують різні способи збору інформації.

Способи збору інформації про аудиторію сайту:

лог-сервера аналізатор і дані лічильника відвідувань (дозволяють вивчити всі дії користувачів на сайті і конкретизувати розподіл аудиторії сайту по регіонах, по часу та ін);

опитування аудиторії сайту (анкетування унікальних відвідувачів з використанням опитувальної форми або реєстрації на сайті);

опитування аудиторії на сайтах опитувань, суміщення панельних даних і даних лічильника відвідувань (анкетування відбувається не на досліджуваному сайту, а на сайті панелі);
системи аудиту і традиційні опитування дослідницьких компаній (агентств).

Важливим джерелом статистичної інформації про цільової аудиторії сайту є статистика запитів пошукових систем. Оцінити величину цільової аудиторії можна за кількістю пошукових запитів. Подібні сервіси мають, наприклад, пошукові системи Яндекс (Yandex статистика пошуку), Рамблер (Adstat Rambler ) і Google (Google Статистика пошуку).

На основі даних, отриманих в результаті збору інформації, можна отримати зведені цифри і вивчити закономірності поведінки груп користувачів і оцінити ефективність рекламного впливу.

Характеристики портрета цільової аудиторії враховуються при розробці дизайну і структури, а також при внесенні корегувань в інформаційне наповнення сайту з метою залучення більшої кількості відвідувачів, які входять в коло цільової аудиторії.

Залучення цільових відвідувачів на сайт досягається шляхом просування сайту в мережі Інтернет. Одним з найважливіших етапів просування сайту є пошукова оптимізація — комплекс заходів, спрямованих на підвищення позицій сайту в результатах видачі пошукових систем по певних пошукових запитах користувачів.
Категория: Просування сайту | Просмотров: 928 | Добавил: GBV | Теги: Цільова аудиторія сайту | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
lign="center">


Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Copyright Mafiaclub.at.ua © 2024